Доброволчески акции и кампании

ПОКАНА: Солидарен пикник и добротворческа АКЦИЯ "За Храната, Земята и Душата - да оживим древната традиция на българите" в еко-ферма "Елата", с. Плана на 30 км. от София

ПОКАНА: Добро-творческа акция за прибиране на лимец в село Вировско - тази събота, 30 октомври 2010

Най-голямата и усмихната акция за солидарен туризъм в България направихме ЗАЕДНО на 24 октомври 2009 сред Природния парк "Витоша"

С помощта на двете совалки за солидарен туризъм за хора с физически увреждания и благодарение на огромното желание на всички участници да помагат, успяхме да включим в нашата весела и шумна група и двама души, които са в инвалидни колички: Иван Георгиев - юрист, и Ваня Пандиева - психолог.

Заедно успяхме да съберем повече от 40 чувала с боклуци, изхвърлени от туристите. Благодарим за предоставените чували и ръкавици на приятелите ни от Природен Парк Витоша, които поеха ангажимента да извозят чувалите с боклук от планината.

Обещаният от синоптиците дъжд НЕ заваля, защото желанието ни да бъдем ЗАЕДНО сред природата, да почистим и да се позабавляваме, беше огромно :)

Обучихме много нови Доброволци как да работят със совалките за солидарен туризъм. Ентусиазмът им беше голям, а резултатите - чудесни и удоволствието от приключението - споделено...

С усмивка пътят е лесен и денят - чудесен :)

С използвани капачки от бутилки изписахме числото 350, но с есенни листа е по-красиво и естествено...

Йорданка Динева от Коалицията "За Да Остане Природа", които бяха наши партньори в акцията, разказа на всички присъстващи за опитите за ново застрояване в Природен Парк Витоша, които за момента са стопирани с помощта на общите усилия на всички природозащитни организации.

От Коалицията обещаха да продължават да ни държат информирани по темата, за да можем свободно да изразим своята гражданска позиция, когато това се налага...

Запознахме се, смяхме се, споделихме идеи, планове и мечти за бъдещето...

Поговорихме си за хората, които вярват в мечтите си и ежедневно променят света, превръщайки го в едно по-добро място за живеене.

Подарихме си един прекрасен есенен ден сред природата, ЗАЕДНО с децата ни.

Запознахме се с момичетата и момчетата от Параолимпикс България.

Обещахме си да продължаваме да се учим на толерантност към себе си, към останалите и към природата...

Весело е да си с много нови приятели, които също като теб вярват, че от нас зависи да направим промята, която искаме да видим в света, в който живеем :)

 

Щастливи сме, че успяхме да помогнем този боклук да не загрозява и замърсява повече красивата ни природа. Приятели, обичайте природата и я пазете ЧИСТА, използвайте раниците си за отпадъци, които да изхърлите в кофите за боклук, когато се завърнете обратно в града. Препоръчително е да използваме кофите за разделно събиране на отпадъците :)

В късния следобед си направихме обща снимка и си обещахме това да е само първота от много прекрасни позитивни инициативи на хората с големи сърца, които обичат хората, обичат природата, обичат новите предизивкателства...

Пишете ни, присъединете се към нас - всеки нов участник добавя нов, уникален и безценен принос към инициативите на Солидарната Общност на София.

ПОКАНА: Каним ви на доброволчески лагер за изграждане на еко-пътеката в село Борово

Световни дни за младежка активност - акция за солидарен туризъм

Subscribe to RSS - Доброволчески акции и кампании
Go to top