Сърдечно БЛАГОДАРИМ на всички ДОБРО-творци, които се включиха с ръце, сърце и усмивка в най-голямата, най-шарената и най-успешната солидарна акция на 2010 година

/>

 

"Разшири ми се Сърцето" написа Димитър малко преди да заспи тази неделя - едва ли има други думи, с които така точно да опишем онова, което преживяхме вчера в еко-ферма "Елата".

Ето накратко и фактите:

Повече от 80 човека - едно огромно семейство от семейства и приятели - най-малкия от нас беше на 2 месеца, най-големия - малко над 70 лета. Дойдоха и помогнаха от сърце приятели от София, Перник, Плевен, Асеновград, Пловдив, Германия и... Афганистан.

Когато разписвахме задачките за спешно спасяване във фермата, Росен каза, че ще ни каже за всичката работа, но със сигурност няма как да я извършим за един ден... освен ако не стане чудо..

Това, което се случи беше повече от чудо.... беше ЧУДНО ХУБАВО :) и наистина безцено като подкрепа

УСПЯХМЕ да направим всичко, за което нашите стопани имаха нужда от помощ:

и НАЙ-важното... всичко това - го направихме с любов, с усмивка, с приятели... и от Сърце.

Големият керван от коли си тръгна от фермата по тъмно, но в душите ни преливаше от светлина и заспивайки рано-рано тази неделна нощ... продължаваме да се усмихваме, защото сега вече знаем, че голямото ни семейство на ДОБРО-творците е много по-голямо, шарено, работещо, играещо... и наистина може да прави чудеса... дори за един ден.

Тази добро-творческа акция е не само изключително успешно събитие, но и уникално явление, както за София, така и за цялата ни страна. С нея по един позитивен и градивен начин показахме на себе си и на света, че позитивната промяна може да се случи от обикновените хора, които правят необикновени неща - помагат си, подкрепят се, обичат да правят нещата ЗАЕДНО... и от сърце.

Акцията имаше за цел да подкрепи устойивото развитие на стартираща еко-ферма и да "подаде ръка" на едно младо семейство, което влага невероятни усилия за да реализира онова, което за много от нас е само мечта - еко-ферма, в която се запазват изчезващите редки каракачански породи, запазват се и развиват древните културни и битови традиции на българите и се възпитават умения и познания за един биологично чист и хармоничен начин на живот сред природата.

Координатор на добро-творческата акция е екипът на Фондация "ЗАЕДНО - общуване за подкрепа и развитие" и се реализира с финансовата и морална подкрепа на Визион дьо Монд, Франция

* * *

Сърдечно БЛАГОДАРИМ на всички, които подкрепиха тази акция с ръце, сърце, добра дума и усмивка.

Ако желаете да получавате информация и за последващи акции - моля, изпратете ваш е-мейл контакт до [email protected]

Ако желаете да споделите снимки или вашето мнение от акцията в еко-ферма Елата - моля, пишете ни - ще се радваме много.

Ако вече сте влюбени във фермата, ако тази сутрин сте се събудили с мисълта "оле, навън вали, дали е намокрило балите, дали вятъра ще разпилее сламата...", ако искате да продължим да се завръщаме там отново и отново, да помагаме, да се учим, да бъдем заедно... ще го направим :) 

Go to top