София - европейска столица: споделено пространство за всички нас

ЗА ПРОЕКТА: След спечелен конкурс по програма „Европейски проекти и развитие на гражданското общество” към Столична община, от юли 2009 Фондация “ЗАЕДНО – общуване за подкрепа и развитие” стартира проект за въвеждане на успешна европейска практика за позитивна интеграция на хора с физически увреждания - солидарен туризъм.

ДЕЙНОСТИ: В рамките на проекта ще бъдат реализирани пет експедиции на Витоша в периода септември – ноември 2009, двудневен семинар на тема „Солидарната общност на София“ (14-15 октомври 2009), виртуална кампания за популяризация и интернет Портал - http://zasofia.zaedno.net/

УЧАСТНИЦИ: Целевата група на проекта са хора с физически увреждания, които желаят да излязат сред природата, граждани на столицата, които искат да се включат като доброволци по време на акциите, представители на граждански организации, туристически дружества и институциите, работещи с хората с физически увреждания, за които тази дейност представлява интерес.

ЗА СОЛИДАРНИЯ ТУРИЗЪМ: Акциите за солидарен туризъм за хора с физически увреждания представляват туристически преходи, които се реализират с помощта на екип от доброволци и специално устройство за транспортиране на човека със затруднено придвижване – совалка. Това е един полезен инструмент на гражданското ни общество, който може да превърне София в една толерантна Европейска столица, осигуряваща споделено пространство за всички нас, независимо от специфичните ни потребности и начин на живот.

ПОКАНА: Каним всички, които желаят да подкрепят инициативата като доброволци, преки участници или партньори в дейностите, да се свържат с нас.

Искрено се надяваме и разчитаме на съдействие от страна на медиите, за да може тази позитивна практика да достигне до възможно най-широк кръг от хора.

За контакт: Елена Анастасова – Ръководител на проекта,
Фондация „ЗАЕДНО – общуване за подкрепа и развитие“
Телефон: 0887 00 29 64; Skype: zaedno.net;
Е-mail: [email protected], Web: www.zaedno.net

Go to top