Виртуална кампания "Peace One Day 2008"

На 21 септември 2007 г. се отбелязва 24-та годишнина от провъзгласяването на Международния ден на мира от ООН. През 2001 г. всички 191 страни – членки на ООН приемат този ден като празник на глобалното прекратяване на огъня и насилието.

Днес, ти също можеш да се включиш в отбелязване на Деня на мира. И най-малкото усилие в тази посока е ценно. Направи го. Напиши го тук!

Международният ден на мира от тук нататък ще бъде отбелязан като ден на глобално прекратяване на огъня и насилието, покана за всички нации и хора да почетат прекратяването на военни действия по време на този ден.
(Резолюция на Общото събрание на ООН 55/282).

------

Вашите послания за Мир

 
На деня на мира обещавам да обичам всичките си деца още повече и да ги приемам такива каквито са. Обещавам цялото си търпение да бъде отдадено на тях и им подарявам цялото си сърце.Обичам ви!

Теодора, София

 

 

На деня на мира обещавам да разкажа на учениците, при които имам часове, за историята а Деня на мира. Ще им дам възможност да изпратят своето обещание за този Ден. Ще им напомня, че всички мечти, към които те се стремят, всички планове за модерно обучение и перспективно бъдеще са немислими без мирна и чиста планета.

Елена Начева, Трявна
 


На деня на мира обещавам да бъда усмихната и да усмихна колкото мога повече хора около мен!

Радост, София


На деня на мира обещавам никога да не спра да вярвам, че всеки носи отговорността си за мира и щастието сред хората!

Нора, Варна
 
 
Обещавам да бъда търпелива, да приемам и обичам хората, такива каквито са... да се радвам на живота, на природата... и да споделя тази радост с близките си.
 
Мария, София
Go to top